Ειδικό βραβείο «Οδυσσέας» στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου

Την έναρξη της συνεργασίας της με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου «Πέρα από τα Σύνορα» 2020, τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου και του πολιτισμού, που πραγματοποιείται στο ακριτικό Καστελλόριζο για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 23 ως τις 30 Αυγούστου 2020, ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού.

Ειδικότερα, στο πλούσιο διαγωνιστικό πρόγραμμα, τις ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, τις ειδικές προβολές, τις συναυλίες και τις ενημερωτικές συζητήσεις, γίνεται γνωστό ότι το Φεστιβάλ θα συμπεριλάβει την πρωτοβουλία της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, η οποία θεσπίζει το ειδικό βραβείο «Ο Οδυσσέας». Το βραβείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, θα απονεμηθεί στο καλύτερο ιστορικό ντοκιμαντέρ απόδημου δημιουργού, σε μια προσπάθεια ανάδειξης του έργου των ομογενών δημιουργών, οι οποίοι εργάζονται και διαπρέπουν στο εξωτερικό.

«Η διαχρονική αξία μιας τόσο επιτυχημένης πολιτιστικής δράσης, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου, καθιστά την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε καλλιτεχνικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, χαιρετίζοντας «το ακάματο έργο του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών», καθώς και τη θέσπιση του νέου Ειδικού Βραβείου «Ο Οδυσσέας» από τη γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, το οποίο σίγουρα θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη δημιουργικότητα των αποδήμων μας, όπως σημείωσε. Επίσης, ευχήθηκε καλή επιτυχία στη φετινή διοργάνωση και καλό ταξίδι στον «Οδυσσέα».

Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, τόνισε πως «στο Καστελλόριζο, το σπουδαίο αυτό στολίδι των Δωδεκανήσων μας, αρμόζει να υποδέχεται και να φιλοξενεί ένα τόσο πετυχημένο Διεθνές Φεστιβάλ». Περαιτέρω σημείωσε ότι «αυτή η σημαντική δράση και φιλοξενία αντικατοπτρίζει τις αναρίθμητες δυνατότητες της χώρας μας να προοδεύει και να ανοίγει δρόμους μέσα από τον πολιτιστικό της πλούτο του χθες και του σήμερα». Απευθυνόμενος στους διοργανωτές και τη γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, ο υφυπουργός Τουρισμού τούς συγχαίρει για τη στήριξη και τη θέσπιση του Ειδικού Βραβείου «Ο Οδυσσέας».

Η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού επισήμανε στην ανακοίνωσή της ότι υποστηρίζει έμπρακτα τις συνεργασίες και τον διάλογο, που αποβλέπουν στη διάδοση της ιστορικής μνήμης και του ελληνικού πολιτισμού στα πέρατα του κόσμου, στηρίζει και παραχωρεί αιγίδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλόριζου, ώστε να αναδείξει την ιδιαίτερη συμβολή του στην προαγωγή της ιστορικής, πολιτιστικής και εθνικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά την Πέμπτη ο «Μεγάλος Περίπατος» – Ανοιχτό για όλους το κέντρο της Αθήνας
Επόμενο άρθροΜήνυμα Προέδρου Ε.Ε.Σ. για τα 143 χρόνια δράσης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού