Ενημέρωση για τα εκτελούμενα έργα στο Νότιο κλάδο του ΒΟΑΚ

Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και με αφορμή δημοσιεύματα για τα εκτελούμενα έργα στο Νότιο κλάδο του ΒΟΑΚ από το ύψος του ΚΤΕΟ Ηρακλείου έως τον κόμβο Ανώπολης, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης διευκρινίζει:

1. Οι εργασίες εκτελέστηκαν κανονικά από την Πέμπτη 4/6/20 πού έκλεισε ο ΒΟΑΚ μέχρι και το Σάββατο 6/6/20 ενώ επανεκκίνηση εργασιών θα έχουμε την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.
2. Προγραμματίζεται το πέρας των εργασιών για το Σάββατο 13 Ιουνίου 2020.
3. Ο δρόμος δεν είναι ασφαλής για να δοθεί σε κυκλοφορία πριν το πέρας των εργασιών καθώς η ασφαλτόστρωση εκτελείται ανά λωρίδες και υπάρχει ανισοσταθμία κατά την διαμήκη διάσταση ύψους 4 εκ.. Επιπλέον δεν υπάρχει ούτε οριζόντια σήμανση.
4. Η Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Κρήτης εκτελεί έργα συντήρησης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο κατά το χρονικό διάστημα της καραντίνας και δεν σταμάτησε καθόλου τις προγραμματισμένες εργολαβίες. Ωστόσο πρόκειται για αρκετές εργολαβίες, οι οποίες επεκτάθηκαν και μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων.

Ο δε χρόνος εκτέλεσης σε ορισμένες περιπτώσεις υπερβαίνει το εξαήμερο, όπως στην περίπτωση του τμήματος στον Κόμβο Ανώπολης.

Προηγούμενο άρθροΕπαναλειτουργούν αύριο τα αεροδρόμια της Κύπρου μετά την πανδημία του κορονοϊού
Επόμενο άρθροΑπό 15/6 η επαναλειτουργία του αεροδρομίου “Μακεδονία” για πτήσεις εξωτερικού