Το Google Earth αποκάλυψε δάσος που δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

Φαίνεται ότι το Google Earth ανακάλυψε ένα απάτητο από τον άνθρωπο δάσος, το οποίο βρίσκεται πάνω σε έναν βράχο 700 μέτρων στην Μοζαμβίκη της Αφρικής. Επόμενο βήμα ήταν να εξερευνηθεί από έναν τολμηρό επιστήμονα και να γίνει ντοκιμαντέρ για το National Geographic.

Την ανακάλυψη έκανε το 2012 ο Δρ Julian Bayliss από την Ουαλία και μάλιστα κατά λάθος, την ώρα που έψαχνε πληροφορίες στο διαδίκτυο. Το μικρό δάσος βρίσκεται στην κορυφή του βουνού Lico και για τόσον καιρό όλοι αγνοούσαν την ύπαρξη του.
Ο επιστήμονας χρησιμοποιεί την εφαρμογή Google Earth τα τελευταία 15 χρόνια προκειμένου να εξερευνεί τα τροπικά δάση που βρίσκονται σε μεγάλο υψόμετρο στην Αφρική. Ωστόσο ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε κάτι σαν το χαμένο δάσος της Μοζαμβίκης.
Το συγκεκριμένο δάσος έχει έκταση 30 εκταρίων, ενώ βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου από γρανίτη, με τείχη που ξεπερνούν τα 700 μέτρα, κάνοντας το απρόσιτο για τους ανθρώπους.

Το 2017, ένα drone βρέθηκε εκεί και κατέγραψε εικόνες από το δάσος, το οποίο αποτελεί τον ιδανικό τόπο για τη μελέτη των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μιας και δεν έχει δεχθεί καμιά ανθρώπινη παρέμβαση. Επιπλέον, είναι και ένα μέρος όπου μπορούν να ανακαλυφθούν νέα είδη φυτών και ζώων.
Την άνοιξη του 2018, ο Bayliss κατάφερε να στείλει εκεί ομάδα 28 εθελοντών επιστημόνων και ορειβατών, οι οποίοι και εξερεύνησαν το παρθένοι δάσος.
Η εκπληκτική αυτή αποστολή καταγράφηκε σε ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ 20 λεπτών, που μόλις κυκλοφόρησε από το National Geographic. Απολαύστε το.

 e-daily 

Προηγούμενο άρθροΑπό σήμερα επαναλειτουργούν όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων
Επόμενο άρθροΠρόσκληση από τον Σύλλογο Κρητών Βερολίνου “Μεγαλόνησος” σε αφιέρωμα για την Επανάσταση του Δασκαλογιάννη