3ωρη στάση εργασίας από τους εργαζόμενους του ΠΑΓΝΗ την Πέμπτη 4 Ιουνίου

3ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο, αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου από τις 12μ. έως τις 3μ.μ. με συγκέντρωση όλων στο σαλόνι του Νοσοκομείου στις 12μ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρoυν:
Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απόλυσης βρίσκονται πανελλαδικά πάνω από 16 χιλιάδες εργαζόμενοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου (μέσω ΟΑΕΔ, επικουρικοί, ΣΟΧ), που καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης, νοσηλείας και άλλων ειδικοτήτων στα νοσοκομεία της χώρας, σε μια περίοδο που οι ανάγκες είναι αντικειμενικά αυξημένες, λόγω της επιδημίας SARS-CoV-2. Μόνο στο νοσοκομείο μας είναι 400 εργαζόμενοι.

Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας και η τυχόν απόλυση τους – εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους – θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.
Αντιμετωπίζουν συχνά τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που από τη μια «αναγνωρίζουν το ρόλο τους» και δίνουν, σε ορισμένες περιπτώσεις – κάτω από την πίεση κινητοποιήσεων και το φόβο «ξαφνικής κατάρρευσης» των ήδη υποστελεχωμένων μονάδων – παράταση στις συμβάσεις τους αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημα μας για μονιμοποίηση τους.

Αντί για την πρόσληψη, με επείγουσες διαδικασίες, όσων επιπλέον εργαζομένων χρειάζονται για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, η κυβέρνηση αξιοποιεί την επιδημία για ενδεχόμενη επαναφορά των εργολαβικών εταιρειών στις δημόσιες μονάδες υγείας, ανοίγοντας το δρόμο για την απόλυση των χιλιάδων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που καλύπτουν σήμερα τις ανάγκες σε καθαριότητα, φύλαξη και εστίαση.
Λαμβάνοντας υπόψη την «διπλή» εκμετάλλευση και την εργοδοτική τρομοκρατία σε βάρος των εργολαβικών εργαζομένων, αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και γενικότερα οι Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα, «ωφελούν» μόνο την αύξηση των επιχειρηματικών κερδών.

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, στα πλαίσια της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης της ΠΟΕΔΗΝ για τη Μονιμοποίηση των Συμβασιούχων σε Υγεία – Πρόνοια, να συμμετέχουν στην 3ωρη Στάση Εργασίας την Πέμπτη 4 Ιουνίου 12μ με 3μμ, με συγκέντρωση στις 12 στο σαλόνι του ΠαΓΝΗ για να διεκδικήσουμε:
► Κατάργηση των νόμων για τις ιδιωτικοποιήσεις, τις Συμπράξεις με τον Ιδιωτικό τομέα και τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
► Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ).

Προηγούμενο άρθροΟι αεροπορικές εταιρείες που βρίσκονται στη μαύρη λίστα της ΕΕ
Επόμενο άρθροDer Standard Αυστρίας: Eπιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ελλάδα