Κάτω Ζάκρος: Όλη η μαγεία σ’ ένα τόπο

Η Ζάκρος και το επίνειό της, η Κάτω Ζάκρος, βρίσκονται στο νοτιοανατολικό άκρο της Κρήτης και απέχουν 110 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο ή 40 λεπτά περίπου από τη Σητεία.

Στα στενά παραδοσιακά σοκάκια της θα νιώσετε όλο το άρωμα της Κρήτης.

Έχει εκπληκτικά τοπία και διαθέτει, εκτός από τα ερείπια ενός σημαντικού μινωικού ανακτόρου, όμορφες παραλίες με καταγάλανα νερά και εξαιρετικές πεζοπορικές διαδρομές.

Αν επισκεφθείτε τη Ζάκρο, πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσετε στο περίφημο άγριο φαράγγι της Ζάκρου, γνωστό κι ως Φαράγγι των Νεκρών από τους πολλούς Μινωικούς τάφους που βρέθηκαν στις σπηλιές των τοιχωμάτων του. Το φαράγγι αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 και η κατάβαση του από την Άνω Ζάκρο διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Το πιο γνωστό αξιοθέατο της Ζάκρου βρίσκεται λίγα μέτρα από την παραλία και δεν είναι άλλο από το Μινωικό παλάτι της Ζάκρου, το 4ο μεγαλύτερο μετά την Κνωσό, τη Φαιστό και τα Μάλια.

Το Μινωικό Ανάκτορο Κάτω Ζάκρου

Η περιοχή, που είναι μια από τις πιο απομονωμένες περιοχές της Κρήτης είναι ιδανική για όσους αναζητούν την απόλυτη ηρεμία, μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα των πόλεων.

Και στη Ζάκρο όπως στα περισσότερα χωριά της Κρήτης, θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες και πολύ όμορφα καταλύμματα για ξεκούραση και χαλάρωση.

φωτογραφίες: kato-zakros.gr