Με 20 διμοιρίες ΜΑΤ θωρακίζεται ο Έβρος

Πανέτοιμη για ένα ενδεχόμενο «θερμό καλοκαίρι» στα σύνορα με τη γειτονική Τουρκία δηλώνει η ελληνική κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου μετακινούνται συνολικά 300 αστυνομικοί απ’ όλη την Ελλάδα για ενισχύσουν τις τοπικές δυνάμεις υπό τον φόβο νέων πιέσεων από πλευράς της Τουρκίας.

Πρόκειται για στελέχη των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ αλλά και συνοριοφύλακες, οι οποίοι θα κάνουν περιπολίες.

Στην περιοχή είναι προγραμματισμένο να παραμείνουν, μέχρι τις 6 Ιουλίου, και οι 100 άνδρες της Frontex, ενώ είναι πολύ πιθανό να ζητηθεί και η παράταση της παρουσίας τους.

Το μήνυμα πως «η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης, την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», έστειλε κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ενώ, κατά τη συνεδρίαση που διεξήχθη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση ουδέποτε επέτρεψε ούτε θα επιτρέψει την απώλεια ή την αμφισβήτηση εθνικού εδάφους, ούτε οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση.

φωτο αρχείου

Προηγούμενο άρθροΗράκλειο: Νέο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών για τις κάμερες στα σχολεία
Επόμενο άρθροΣτο Ηράκλειο η πρώτη πλωτή πλατφόρμα με κυματική, αιολική και ηλιακή ενέργεια