Ηράκλειο: Τηλεδιασκέψεις για την προετοιμασία επαναλειτουργίας των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων

Με στόχο την σωστή προετοιμασία των Δημοτικών Αθλητικών Κέντρων ( Παγκρητίου Σταδίου, Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου και ΔΑΠΚΗ) για την επανέναρξη της λειτουργίας τους, πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα σειρά τηλεδιασκέψεων του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Προέδρου της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ Κώστα Βαρδαβά, με προπονητές και εκπροσώπους αθλητικών σωματείων και αθλητικών ενώσεων που φιλοξενούνται σε αυτά.

Στις τηλεδιασκέψεις συζητήθηκε ο λειτουργικός σχεδιασμός πρόσβασης και χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς επίσης και οι υγειονομικοί κανόνες και τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να εφαρμόζονται από τους αθλητές και προπονητές.
Ο πρόεδρος της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ ζήτησε από τους εκπροσώπους των αθλητικών συλλόγων και ενώσεων να καταθέσουν το συντομότερο δυνατό τα έντυπα καταγραφής των αναγκών τους, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα η επανέναρξη της λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων και ενώσεων από την πλευρά τους, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τον σχεδιασμό της ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ και παράλληλα επισήμαναν την αναγκαιότητα να επαναλειτουργήσει ο αθλητισμός της πόλης, το συντομότερο δυνατόν.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 21/05/2020 επεκτάθηκε η λειτουργία του Παγκρητίου Σταδίου, δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα καλύπτει τις ανάγκες μόνο των αθλητών που βρίσκονται στον ολυμπιακό σχεδιασμό της χώρας μας. Συγκεκριμένα, το Παγκρήτιο θα δεχθεί επίσης τους αθλητές σωματείων για ατομική προπόνηση καθώς και τους υποψήφιους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για ΣΕΦΑΑ, ΤΕΦΑΑ και στρατιωτικές σχολές.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς δήλωσε σχετικά: «Το Παγκρήτιο Στάδιο, προετοιμάστηκε με συνέπεια για να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται και στην αθλητική ζωή της πόλης μας, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων υγειονομικών φορέων και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Ήδη από τις 5 Μαΐου έχει ανοίξει τις πόρτες τους και φιλοξενεί τους διακεκριμένους αθλητές της προολυμπιακής και εθνικής ομάδας στίβου, Ειρήνη Βασιλείου, Άννα Βασιλείου, Γιαννη Κόκκινο, και τον Κύπριο Αθλητή Γιώργο Κονιαράκη.

Προηγούμενο άρθροΟ Μ. Μποκέας για τη Μάχη της Κρήτης
Επόμενο άρθροΑναπλάσεις πρασίνου και φυτεύσεις εποχιακών λουλουδιών από τον Δήμο Πειραιά