Καλοκαίρι και ενέσιμες θεραπείες: Λαμπερή και στην παραλία

Το καλοκαίρι το δέρμα μας χρειάζεται ενισχυμένη φροντίδα και τακτική περιποίηση. Ο έντονος καλοκαιρινός ήλιος, σε συνδυασμό με τα μπάνια στη θάλασσα, κάνουν το δέρμα μας να χάνει τη λάμψη και την ανθεκτικότητά του. Το πρόσωπό μας γεμίζει ρυτίδες και οι ήδη υπάρχουσες μπορούν να γίνουν ακόμα πιο βαθιές. Ωστόσο ένα πολύ καλά ενυδατωμένο δέρμα μπορεί να αμυνθεί σε αυτά τα σημάδια γήρανσης. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, επιστημονικός συνεργάτης Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (αναλύει τους τρόπους, με τους οποίους μπορούμε να προστατεύσουμε το δέρμα μας και να το διατηρήσουμε νεανικό και λαμπερό, τώρα που ο υδράργυρος… τραβάει την ανηφόρα.

Ενυδάτωση προσώπου με μεσοθεραπεία

Η σωστή και βαθιά ενυδάτωση είναι το κλειδί για τη διατήρηση της λάμψης και της νεότητας. Η ενυδάτωση με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ είναι η ιδανική μέθοδος για ν’ αναστρέψουμε την ξηρότητα του καλοκαιριού στο δέρμα μας.

«Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να εφαρμοστεί και σε όλο το πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ, με τη μορφή της μεσοθεραπείας, προσφέροντας βαθιά ενυδάτωση και λάμψη», εξηγεί ο κύριος Γαϊτάνης.

«Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες, που έχουν μία πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα – φαρμακευτικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται, είναι απόλυτα ασφαλή».

Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του μπορεί να βελτιωθεί με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας του ενέσιμου υλικού (υαλουρονικό οξύ), με την μορφή της μεσοθεραπείας, στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα, εκεί όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

«Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στο κοκτέιλ των θρεπτικών συστατικών, έχει ως αποτέλεσμα τη συγκράτηση νερού στο δέρμα,  με συνέπεια  τη βαθιά ενυδάτωσή του, κάτι που δεν μπορεί να πετύχουμε απλώς με μία κρέμα ενυδάτωσης», λέει ο πλαστικός χειρουργός.

Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ μπορεί να επαναληφθεί μετά από περίπου έξι μήνες.

Μεσοθεραπεία P.R.P. DraculaTherapy

«Η λεγόμενη μέθοδος Draculalift βασίζεται στο ίδιο μας το αίμα και επικεντρώνεται στα πολύτιμα συστατικά του, χαρίζοντας τροφή στο δέρμα μας», αναφέρει ο κύριος Γαϊτάνης.

Αρχικά ο γιατρός λαμβάνει μικρό δείγμα αίματος, όπως σε μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο το φυγοκεντρεί κι έτσι αυτό διαχωρίζεται στα ερυθρά αιμοσφαίρια, στον ορό και στα αιμοπετάλια. Στο αυτόλογο πλάσμα, πλούσιο σε αιμοπετάλια και σε αυξητικούς παράγοντες, προστίθενται υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, αμινοξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά. Αυτό το πλούσιο PRP μείγμα εγχέεται με ανώδυνες  μικροενέσεις σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, στο πρόσωπο, στον λαιμό και στο ντεκολτέ. Έτσι επιτυγχάνεται αύξηση της ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου και λάμψη. Εφαρμόζεται μία με δύο φορές τον χρόνο και η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου 45 λεπτά.

Εστιασμένη αντιμετώπιση των ρυτίδων του προσώπου

Το μπότοξ και το υαλουρονικό οξύ σβήνουν τις ρυτίδες και προστατεύουν τις ήδη υπάρχουσες, από το να γίνουν βαθύτερες.

Το τελικό αποτέλεσμα του μπότοξ γίνεται εμφανές μέσα στις επόμενες 7 – 10 ημέρες από την εφαρμογή του και έχει διάρκεια μέχρι και έξι μήνες. Εφαρμόζεται στις ρυτίδες του μετώπου, στο μεσόφρυο και στο πόδι της χήνας (περιοχή γύρω από τα μάτια).

Το ενέσιμο υαλουρονικό έχει άμεσα αποτελέσματα, τα οποία διαρκούν περίπου δώδεκα μήνες. Γεμίζει τις ρυτίδες των χειλιών, γύρω από το στόμα, αλλά παράλληλα μπορεί να δώσει όγκο στα ζυγωματικά και στα χείλη.

Ρυτίδες λαιμού τέλος με microbotox

Το microbotox αποτελεί μια νέα χρήση του μπότοξ, που μπορεί να εφαρμοστεί στο μέτωπο, στα μάτια και στον λαιμό, που θεωρείται -και όχι άδικα- το πιο δύσκολο σημείο. Χρησιμοποιείται συγκεκριμένη δοσολογία του, ήδη, γνωστού υλικού και με ειδική τεχνική, που ακολουθεί ο εξειδικευμένος γιατρός, χρησιμοποιώντας πολύ λεπτή βελόνα -ίδια με εκείνη της μεσοθεραπείας- και με πολλές μικρές εγχύσεις, τοποθετεί προσεχτικά το υλικό επιφανειακά στον μυ.

Είναι ιδανική επιλογή για τις γυναίκες, που επιθυμούν ένα ακόμη πιο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς την «παγωμένη» έκφραση, που μερικές φορές προκύπτει μετά την υπερβολική χρήση μπότοξ, αλλά και τη μη σύσπαση των μυών.

«Η αποτελεσματικότητά του γίνεται περισσότερο εμφανής στον λαιμό, καθώς η νέα τεχνική του μπότοξ μπορεί να βοηθήσει το περίγραμμά του, βελτιώνοντας παράλληλα την πιθανή χαλάρωση, που μπορεί να έχει εμφανιστεί και προσφέροντας καλύτερο σχήμα στην περιοχή. Επίσης βοηθά να εξαφανιστούν οι οριζόντιες ρυτίδες και να βελτιωθεί η όψη του δέρματος», επισημαίνει ο κύριος Απόστολος Γαϊτάνης.

Το microbotox μπορεί να εφαρμοστεί και στην περιοχή του μετώπου και στα μάτια, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται οι ρυτίδες και να βελτιώνεται η ποιότητα του δέρματος, διατηρώντας, όμως, την φυσική κινητικότητα στην περιοχή.

Η μέθοδος εφαρμόζεται στο ιατρείο του πλαστικού χειρουργού σε σύντομο χρόνο και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους. Το αποτέλεσμα διαρκεί 4 – 6 μήνες.

Προηγούμενο άρθροΔήμος Χερσονήσου: τρίτη διανομή νέων προμηθειών ΤΕΒΑ
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση διαμαρτυρίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων Κρήτης σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο