Γεωργιούπολη – Η κωμόπολη με το γραφικό λιμανάκι

Η Γεωργιούπολη είναι μια μικρή παραθαλάσσια κωμόπολη στο νομό Χανίων ανάμεσα στο νομό Ρεθύμνου προς ανατολικά και στο νομό Χανίων προς τα δυτικά. Απέχει 38 χλμ. από τα Χανιά και 80 χλμ. περίπου από το Ηράκλειο.

Είναι χτισμένη σε μια καταπράσινη περιοχή με πολύ μεγάλη παραλία και ο ποταμός Αλμυρός που εκβάλλει εκεί, σχηματίζει μια μικρή λίμνη που φιλοξενεί πουλιά και ζώα. Οι ευκάλυπτοι και τα κυπαρίσσια που θα συναντήσετε λίγο πριν μπείτε στην κωμόπολη θα σας καταπλήξουν.

Στην πολύ όμορφη και γραφική πλατεία της Γεωργιούπολης, θα βρείτε εστιατόρια και ταβέρνες που τα σκιάζουν οι ευκάλυπτοι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που η θερμοκρασία ανεβαίνει αρκετά. Τα καταστήματα γύρω απ’ την πλατεία είναι αρκετά αλλά και για όσους αγαπάτε την πεζοπορία, μια βόλτα στα στενά θα σας ανταμείψει καθώς κι εκεί θα δείτε πολλά μαγαζιά με τοπικά τουριστικά προϊόντα.

Σε πολύ μικρή απόσταση από την πλατεία θα φτάσετε περπατώντας στο μικρό λιμανάκι της, που θα δείτε αραγμένες τις βάρκες των ψαράδων. Στην άκρη του λιμανιού υπάρχει ένας μικρός φάρος σε γαλάζιο και λευκό χρώμα, προσθέτοντας κι αυτός τη δική του παραδοσιακή πινελιά στο όλο παραμυθένιο σκηνικό της υπέροχης κωμόπολης.

Το πιο δημοφιλές αξιοθέατο του λιμανιού είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται μέσα στη θάλασσα σε ένα τεχνητό μόλο με βράχια.

Η γραφικότατη αυτή κωμόπολη παρέχεται για ήρεμες διακοπές χωρίς να στερείται ταυτόχρονα από νυχτερινή διασκέδαση.