Βαγγέλης Πυθαρούλης – Η μεγάλη του αγάπη η κρητική μουσική

Ο Βαγγέλης Πυθαρούλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κεντρί της Ιεράπετρας Λασιθίου και από τα εννέα μέχρι τα δεκατέσσερα του χρόνια έψελνε στην τοπική ενορία του χωριού. Ωστόσο, η μεγάλη του αγάπη ήταν η κρητική παραδοσιακή μουσική.

Στα Χανιά γνώρισε τον Βασίλη Νιράκη (Μπακαλιάρο), από τον οποίο και πήρε το πρώτο μουσικό βάπτισμα. Το 1979 ξεκίνησε στην Ιεράπετρα με κάποιους φίλους τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα με το μπουζούκι, τραγουδώντας ευκαιριακά σε διάφορες εκδηλώσεις. Ταυτόχρονα πήρε μαθήματα θεωρίας από τον τότε διευθυντή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Ηρακλείου Μηνά Τζωρτζάκη και μετέπειτα στην Αθήνα από τον καθηγητή Χρήστο Αλεξόπουλο.

Το 1982, μετακόμισε στην Αθήνα και συμμετείχε στο συγκρότημα του Αντώνη Περιστέρη, αρχικά παίζοντας κιθάρα, και στη συνέχεια λαούτο και την αμέσως επόμενη χρονιά ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως λυράρης.
Την περίοδο 1983-1985 συνεργάστηκε με την σπουδαία Δόμνα Σαμίου και συμμετείχε σε συναυλίες της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ο Βαγγέλης Πυθαρούλης έχει συνεργαστεί και περιοδεύσει σε Ελλάδα και εξωτερικό με πολλούς καταξιωμένους μουσικούς. Το 1996 μετακόμισε στο Ηράκλειο της Κρήτης όπου ζει και εργάζεται.

 domnasamiou