Μανώλης Παπουτσάκης: Ο Χανιώτης σεφ που έφερε τις γεύσεις της Κρήτης στη Θεσσαλονίκη

Ο Μανώλης Παπουτσάκης γεννήθηκε στα Χανιά και μεγάλωσε στην Κίσσαμο. Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές με αντικείμενο την αρχαία ελληνική φιλοσοφία στο Ρέθυμνο, συνεχίζοντας την κατάρτισή του στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου της Σκοτίας.

Η αγάπη του για την μαγειρική γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας όπου πήρε τη βασική εκπαίδευση ως μάγειρας.
Στη Θεσσαλονίκη μυήθηκε στα μυστικά της κουζίνας σε γνωστό κρητικό εστιατόριο για να συνεχίζει στις κουζίνες και άλλων εστιατορίων, μέχρι που ήρθε η στιγμή να ανοίξει τα «δικά του φτερά» και το δικό του εστιατόριο, το γνωστό πλέον σε όλους, «Χαρούπι». Τα τελευταία χρόνια, είναι υπεύθυνος για την κουζίνα του εστιατορίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το 2017, κέρδισε τον τίτλο του «Greek Chef 2017» στην έκθεση EXPOTROF.

Ο Μανώλης Παπουτσάκης, ο οποίος έχει ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο Master Chef junior Greece 2018, έχει μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη τις γεύσεις της Κρήτης, διαθέτοντας επίσης πλούσια ποικιλία κρασιών από κρητικούς αμπελώνες, φιλοξενώντας τους θαμώνες του καταστήματός του σε μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα με επιλεγμένη μουσική της Κρήτης.
Ο Μανώλης Παπουτσάκης είναι τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και έχει λάβει μέρος ως κριτής σε πανελλήνιους διαγωνισμούς μαγειρικής.