Αχιλλέας Δραμουντάνης: Η βαριά του κληρονομιά και η εκφραστικότητα της φωνής του

Ο Αχιλλέας Δραμουντάνης είναι γιος του Ανδρέα Δραμουντάνη από τ’ Ανώγεια και της Ευαγγελίας Καργάκη απ’ τα Βορίζια και ο ίδιος γεννήθηκε στο Μεγαλόκαστρο.
Βαριά η κληρονομιά που κουβαλά ο Αχιλλέας και με κάθε ευκαιρία εκφράζει, γι’ αυτήν την περηφάνια του.Ο καπετάν Νικολαριάς, ο καπετάν Στεφανογιάννης που ο ανδριάντας του κοσμεί το Μεϊντάνι στα Ανώγεια.

Ο πολιτικός Ζαχαρίας Δραμουντάνης γιος του Στεφανογιάννη και τόσοι άλλοι, από το σόι του πατέρα του. Οι πρωτοκαπετάνιοι Καργάκης, Κωσταντής, Γιώργης και Μιχάλης (Ψαροκωστής, Ψαρογιώργης και Ψαρομιχάλης) στην Οργάνωση Εθνικής Αντίστασης του Πετρακογιώργη, από το σόι της μητέρας του. Ο Αχιλλέας ο Ανωγειανό-Βοριζανός, όπως γροικάται. Λυράρης-λάτρης της Κρητικής ποιοτικής μουσικής, δεν παίζει μόνο τα έργα των άλλων αλλά και προσπαθεί και ονειρεύεται να μπει από νωρίς στα δύσκολα, στον τομέα της δημιουργίας με το σεβασμό που αξίζει η μουσική μας….

Ο Αχιλλέας Δραμουντάνης διακρίνεται ανάμεσα στους Κρητικούς καλλιτέχνες για την ποιότητα και την εκφραστικότητα της ερμηνείας του, καθώς και για το ταλέντο του στη σύνθεση. Σε κάθε του ζωντανή εμφάνιση, ο ήχος της λύρας και η φωνή του, είναι η αφετηρία για ένα μαγικό ταξίδι στους ήχους της κρητικής μουσικής.