Γιατρός σε ασθενή με ραντεβού: “Γιατί ήρθες εδώ;”

Με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα για το Νοσοκομείο των Χανίων σχετικά με ραντεβού που κλείστηκε σε ασθενή για το 2022 για γαστροσκόπηση, καλό θα ήταν να ακουσθεί και άλλη μια φωνή, (έλαβε χώρα πριν ένα μήνα ιδίοις όμμασι), από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, μήπως οι υπεύθυνοι αυτού του κράτους, καταλάβουν ότι το πρόβλημα είναι γενικό και όχι σε ένα μόνο νοσοκομείο.

Ασθενής με λίθο στη χολή έκλεισε πρωινό ραντεβού, αφού ήταν τυχερός και το ραντεβού κλείσθηκε σε ΜΟΝΟ ενάμιση μήνα, με χειρουργό ιατρό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς του συνέστησαν ότι η πέτρα στη χολή είναι μικρή και πρέπει να βγει για να μην αντιμετωπίσει άλλου είδους επιπλοκές.

Αφού λοιπόν πήρε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που αποδείκνυαν το πρόβλημα για να τις δείξει στον γιατρό, περίμενε υπομονετικά μια και πλέον ώρα πέραν της ώρας του ραντεβού που είχε καθορισθεί για να έρθει ο γιατρός.

Όταν ήρθε μπήκε στο αντίστοιχο ιατρείο, περιμένοντας κάτι να του πει ο ειδικός. Εδώ να σημειωθεί ότι με άλλον γιατρό είχε κλειστεί το ραντεβού, άλλος ήρθε.

Ο γιατρός αντίστοιχα, αφού είδε τον υπέρηχο το μόνο που είπε στον ασθενή ήταν: “Γιατί είσαι εσύ εδώ; Τι ήρθες να κάνεις;”. Eννοείται ότι ο γιατρός ούτε καν κουνήθηκε από την καρέκλα του ούτε για εξέταση, ούτε έγινε κάποια άλλη ερώτηση στον ασθενή.

-Ξέρω εγώ γιατρέ. Δεν έχετε να μου πείτε κάτι;

-Ναι. Οτι τα ραντεβού για χειρουργεία ξεπερνούν τον ένα χρόνο. Αν σας πιάσει έντονος πόνος θα πάτε σε όποιο νοσοκομείο εφημερεύει.

Και φυσικά ο ασθενής όπως πήγε, έτσι έφυγε. Βλέπετε σε αυτήν την περίπτωση δεν δόθηκε ΚΑΝΕΝΑ φακελάκι για να έχει ανθρώπινη αντιμετώπιση και να κλειστεί άμεσα και ραντεβού για χειρουργείο.

Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρές ασθένειες το γνωρίζουμε όλοι, όμως τυχαίνει όλοι να έχουν την ίδια αντιμετώπιση, αν όχι όλοι οι περισσότεροι.

Οι παλιοί έλεγαν όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Πλέον πρέπει να λέμε, όπου δεν πίπτει φακελάκι, πεθαίνεις.

Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στο Υπουργείο Υγείας και ας μην κλείνουν άλλο τα μάτια. Σε όποιον γιατρό δεν αρέσει να δουλεύει στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας να πηγαίνει στο σπίτι του!!!

Ελένη Δ. Μπουχαλάκη

 

 

Προηγούμενο άρθροΗ πρώτη σχολή εκμάθησης σκι στο Οροπέδιο Λιμνάκαρου
Επόμενο άρθροΟχτώ άτομα στη Μεσαρά είχαν απ’ όλα στο… μενού – Από όπλα και μαχαίρια μέχρι ζωοκλοπές