Η υπέροχη διαδρομή στο μονοπάτι Ε4 Άγιος Γεώργιος – Λιμνάκαρο – Βαρσάμι – Σελάκανο

Το συγκεκριμένο τμήμα του μονοπατιού Ε4 προσφέρει μια εξαιρετική ορειβατική εμπειρία με μοναδικές αλλαγές του τοπίου. Τα κυριότερα στοιχεία της διαδρομής είναι η θέα προς το Οροπέδιο Λασιθίου και τις καταπράσινες πλαγιές του Σελάκανου, με την διαδρομή να διαρκεί 6 ώρες περίπου.

Η πορεία ξεκινά από το χωριό Άγιος Γεώργιος στο Οροπέδιο Λασιθίου και συνεχίζει με το μονοπάτι Ε4 που ανηφορίζει προς το οροπέδιο Λιμνάκαρο, έχοντας υπέροχη θέα του Οροπεδίου Λασιθίου. Από το Λιμνάκαρο ο περιπατητής μπορεί να διανυκτερεύσει στο καταφύγιο Στροβίλι συνεχίζοντας την όμορφη διαδρομή την επόμενη ημέρα.
Από το Λιμνάκαρο ακολουθείτε τη σήμανση που οδηγεί στην κορυφή του Αφέντη Χριστού ή στο Σπαθί, μέσω της πηγής Αβαρσάμι. Από το Αβαρσάμι μπορεί κανείς να συνεχίσει νότια μέχρι την κορυφή του Αφέντη Χριστού.

Από το διάσελο πριν το Αβαρσάμι το Ε4 συνεχίζει προς τα νότια και περνάει στη νότια πλευρά της Δίκτης. Περνάει από την πηγη Ασφενδάμι και συνεχίζει την πορεία του ως το δάσος του Σελάκανου, το μεγαλύτερο πευκοδάσος της Κρήτης. Στον οικισμό Σελάκανο μπορείτε να σταματήσετε για καφέ ή φαγητό, κρατώντας στο μυαλό σας πανέμορφες εικόνες  της κρητικής φύσης, από όλη τη διαδρομή.