Λάθος συναγερμός σε πυρηνικό σταθμό του Καναδά

Οι Αρχές του Καναδά έστειλαν χθες λάθος συναγερμό για ένα «περιστατικό» σε πυρηνικό σταθμό κοντά στην μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Τορόντο, και λίγο αργότερα τον ανακάλεσαν, καθώς ξεκαθάρισαν ότι τελικά δεν είχε συμβεί τίποτα.

Γύρω στις 7:30 τοπική ώρα, χρήστες κινητού στο Οντάριο δέχθηκαν ένα μήνυμα συναγερμού για ένα υποτιθέμενο περιστατικό στο εργοστάσιο Πίκερινγκ. Λιγότερο από μια ώρα αργότερα οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι το μήνυμα ήταν εσφαλμένο.

«Σημαντική ενημέρωση: ο συναγερμός σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Πίκερινγκ εστάλη εσφαλμένα. Δεν υπάρχει κίνδυνος για το κοινό ή για το περιβάλλον», ανέφεραν οι αρχές στο Twitter χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Το αρχικό μήνυμα ανέφερε ότι δεν υπήρξε ασυνήθιστη απελευθέρωση ραδιενέργειας από το εργοστάσιο αυτό, το οποίο βρίσκεται στις ακτές της Λίμνης Οντάριο, περίπου 50 χιλιόμετρα ανατολικά του κέντρου του Τορόντο.

Το εργοστάσιο, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1971 και έχει ικανότητα παραγωγής ενέργειας 3.100 MWatt σε πλήρη λειτουργία.

Το Τορόντο έχει πληθυσμό περίπου 3 εκατομμύρια κατοίκους.

philenews