Το εκπληκτικό Φαράγγι Πατσού (βίντεο)

Το φαράγγι της Πατσού ή του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται 8χλμ νοτιοδυτικά της Μονής Αρκαδίου, στην καταπράσινη επαρχία Αμαρίου.
Όμορφο και καταπράσινο φαράγγι κοντά στο χωριό Πατσός (490μ) του Ρεθύμνου. Λέγεται και Φαράγγι του Αγίου Αντωνίου από το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται μέσα σε σπήλαιο στην αρχή του φαραγγιού το οποίο φιλοξενεί 80 είδη χλωρίδας και 24 είδη πανίδας.

Η διαδρομή για το φαράγγι Πατσού είναι σε σκιά κάτω από υπεραιωνόβια πλατάνια μέσα από τα οποία περνά η κοίτη ποταμού τα νερά του οποίου διαχέονται στην εντυπωσιακή λίμνη του φράγματος των Ποταμών.
To φαράγγι μέχρι ένα σημείο είναι πολύ εύκολο στη διάβασή του, καθώς έχει διαμορφωθεί άνετο μονοπάτι από τη δασική υπηρεσία που καταλήγει στο στενότερο σημείο με ένα μοναδικό καταρράκτη που πέφτει μέσα σε σπηλιά

Το φαράγγι της Πατσού είναι γνωστό για το σπηλαιώδη ναό του Αγίου Αντωνίου, που κατά την αρχαιότητα αποτέλεσε λατρευτικό σπήλαιο αφιερωμένο στον Κραναίο Ερμή. Γύρω από τους βράχους πηγάζει νερό, ενώ κάτω από το ναό και δίπλα στο ποτάμι έχουν διαμορφωθεί μεγάλα πλατώματα με ξύλινους πάγκους και τραπέζια, για να ξεκουράζονται οι επισκέπτες.

video by skrafnakis