Νίκος Κακαουνάκης: Ο Χανιώτης δημοσιογράφος που άφησε τη δική του ιστορία

Ο Νίκος Κακαουνάκης γεννήθηκε στην Πολυρρηνία Καστελίου Χανίων και σπούδασε στο Εκκλησιαστικό Λύκειο.
Στη συνέχεια εργάστηκε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χανίων και υπουργού της Ένωσης Κέντρου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη. Μερικά χρόνια αργότερα γνωρίστηκε με τον εκδότη Χρήστο Λαμπράκη, ο οποίος του πρότεινε να εργαστεί στο Βήμα, απ’ όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία το 1965.

Συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα με τη δημοσιογραφική του πένα και την παρουσία του. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο τύπο, στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Μετά τη χούντα δημοσιογραφεί στα Νέα, όπου αναλαμβάνει επιτελικές θέσεις. Στο διάστημα αυτό γράφει το βιβλίο «2.650 μερόνυχτα συνωμοσίας». Το 1986 αποφασίζει να εκδώσει τη δική του εφημερίδα «Το καλάμι».
Στο ραδιόφωνο ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την πρωινή ζώνη του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100.4, με τις εκπομπές του την δεκαετία του 1990, να συγκεντρώνουν πολύ μεγάλη ακροαματικότητα. Παράλληλα ασχολήθηκε με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ (και μετέπειτα Alpha TV) αναλαμβάνοντας αργότερα και τη γενική διεύθυνση του σταθμού. Εργάστηκε επίσης στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH 96 για πολλά χρόνια και στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter Channel, Mega Channel και Alpha TV. Το 1999 εξέδωσε την εφημερίδα «Το Καρφί».
Ο Νίκος Κακαουνάκης, ξεχώριζε για τον έντονο και πληθωρικό λόγο και χαρακτήρα του. Άφησε την τελευταία του πνοή τον Δεκέμβριο του 2009 σε ηλικία 71 ετών.

Με πληροφορίες από wikipedia

φωτογραφία: whoiswhogreece.com