Για ποιές γιορτές μιλάμε;

“Για ποιές γιορτές και ποιές χαρές
οι άνθρωποι μιλούμε
όταν υπάρχουνε πολλά
κοπέλια που πεινούνε”

Με αφορμή αυτή την υπέροχη μαντινάδα που ανάρτησε η πολύ καλή φίλη και αναγνώστρια του site μας Uniue Creta κα Λουϊζα Κοκκίνου, είπαμε να ασχοληθούμε με ένα θέμα, που χρόνια τώρα μας απασχολεί και που γίνεται επίκαιρο, δυστυχώς μόνο τις γιορτινές μέρες.
Το πιο απλό και εύκολο είναι να στολίζουμε τα σπίτια μας, τα μαγαζιά μας, το σώμα μας.
Το πιο εύκολο πράγμα είναι να προσπερνάμε τον επαίτη στο πεζοδρόμιο, γιατί είναι επαίτης. Ανήκει σε άλλη κοινωνία, τον έκανε άλλη μάνα, ανήκει σε άλλο κόσμο, όχι στα δικά μας σαλόνια.

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να κλείνουμε τα μάτια και τα αυτιά στις ανάγκες του διπλανού μας κι ας τις γνωρίζουμε, κι ας έχουμε γνώση και επίγνωση. Γιατί σαφώς προέχει το δικό μας σπίτι.
Έπειτα είναι κι εκείνες οι γιορτές που οι άνθρωποι καθιέρωσαν για ανταλλαγές δώρων και βεβαίως πρέπει να πάρουμε καινούργιο smartphone, νέα τηλεόραση, και ό,τι άλλο περιττό για τον άνθρωπο.

Ο Χριστός τη γέννηση του Οποίου υποτίθεται ότι γιορτάζουμε, είχε πει “Μακάριοι οι ελεήμονες ότι ελεηθήσοντες” και επίσης “Ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον έναν”.
Ας συνεχίσουμε, να σφυρίζουμε αδιάφορα, ας προσπεράσουμε αυτές τις όχι και τόσο ευχάριστες “φιλοσοφίες” και ας ετοιμαστούμε για το ρεβεγιόν, και τα μυρωδάτα μελομακάρουνα και κουραμπιέδες. Ας στολίσουμε τα πάντα γύρω μας.
Την ψυχή μας πότε θα την στολίσουμε ουσιαστικά;

Ελένη Δ. Μπουχαλάκη

Προηγούμενο άρθροH ΕΛ.ΑΣ. αποκτά λογισμικό για να παρακολουθεί τις συνομιλίες σε Viber και WhatsApp
Επόμενο άρθροΝτενί Βιλνέβ – Ο Σκηνοθέτης της Δεκαετίας