Μπίλι Μπο – Το αστέρι της μόδας που έσβησε στα 33 του χρόνια

Ο Μπίλι Μπο (Βασίλης Κουρκουμέλης), γεννήθηκε στον Πειραιά. Αν και παιδί πολύτεκνης οικογένειας και με πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960 σαν χορευτής σε διάφορες μπουάτ της Πλάκας.
Το 1971 γνώρισε τον Μάκη Τσέλιο, μετέπειτα συνεργάτη του με τον οποίο ξεκίνησε επιχείρηση εισαγωγής αρωμάτων από τη Γαλλία, αλλά πολύ σύντομα το 1973 άνοιξαν μπουτίκ υψηλής ραπτικής στην οδό Σόλωνος, της οποίας το όνομα ήταν Billy Bo, μια παραφθορά του τραγουδιού της Κατερίνα Βαλέντε «Billy Boy», όνομα το οποίο υιοθετήθηκε και από τον ίδιο τον Βασίλη Κουρκουμέλη. Παράλληλα σπούδασε σχέδιο μόδας στη σχολή «Βακαλό» και, όταν το σχετικό τμήμα διέκοψε το λειτουργία του, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη σχολή «Βελουδάκη».

Η μπουτίκ είχε ήδη αρχίσει να συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όμως η καριέρα του Μπο απογειώθηκε όταν κέρδισε το βραβείο του γυναικείου περιοδικού «Γυναίκα». Σύντομα κέρδισε την εμπιστοσύνη των κοσμικών κύκλων της Αθήνας, καθώς και μεγάλο πλήθος θαυμαστών καθώς και την υποστήριξη των δημοσιογράφων. Ακολούθησαν και άλλα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο, το Ψυχικό και στο κέντρο της Αθήνας.

Το 1981 είναι η χρονιά που επιλέχθηκε να σχεδιάσει τις στολές των αεροσυνοδών της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι οποίες θα φοριούνταν για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το μεγαλύτερο επίτευγμα ήταν η δημιουργία καταστήματος στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης. Στα εγκαίνια του τον Δεκέμβριο του 1986 ο Μπο δεν παρευρέθηκε λόγω της ασθένειας του από την οποία προσβλήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, αφήνοντας την τελευταία του πνοή τον Ιούνιο του 1987 σε ηλικία μόλις 33 ετών.
Ο Μπίλι Μπο ήταν ο πρώτος διάσημος Έλληνας που έγινε γνωστό ότι έχασε τη μάχη με τη ζωή από τον ιό του AIDS.