Μιχάλης Κουνάλης: Η κρητική μουσική και το μαντολίνο του

O Κρητικός καλλιτέχνης Μιχάλης Κουνάλης, γεννήθηκε στο χωριό Χαράκι Μονοφατσίου, με καταγωγή από τα Ανώγεια.
Από νεαρή ηλικία ξεκίνησε την ασχολία του με τη μουσική, αρχικά παίζοντας μαντολίνα σε παρέες και στην πορεία ένιωσε ότι αυτό ήταν αυτό που αγαπούσε να κάνει. Έτσι, ξεκίνησε επαγγελματικά το 2009.

Επαγγελματικά ξεκίνησε στο κέντρο “Κουρήτες” με τον Νίκο Αλεξάκη, μια συνεργασία που κράτησε τρία ολόκληρα χρόνια.
Προερχόμενος από μουσική οικογένεια, αφού ο γνωστός καλλιτέχνης Δημήτρης Κουνάλης είναι θείος του και τον επηρέασε βαθειά αλλά και ο Μιχάλης Κουνάλης, ξάδερφός του, με τους οποίους εμφανίζονται συχνά μαζί.
Ο Μιχάλης Κουνάλης, έχει παίξει επίσης με τον γνωστό λυράρη Κωστή Δαφέρμο και πολλούς ακόμα νέους καλλιτέχνες.
Ο ίδιος, ταπεινός σαν χαρακτήρας, δεν αλλοτριώθηκε με την αναγνωρισιμότητα, εξακολουθεί να δουλεύει σκληρά και να εξελίσσεται, στη μεγάλη του αγάπη την κρητική μουσική.
Το πολύ γνωστό του τραγούδι που πάντα ερμηνεύει “Το όνειρο” του Μιχάλη Μπακατσάκη και του Παντελή Κρασαδάκη, δεν λείπει από κανένα γλέντι που εμφανίζεται ο Μιχάλης Κουνάλης.

Ο ίδιος, εκφραστής του παλιού, προσπαθεί να συγκεράσει το νέο, χωρίς να αλλοτριώσει την παράδοση, στην οποία πιστεύει ακράδαντα. Πιστεύει ότι το α και το ω σε ένα κρητικό μουσικό σχήμα είναι η λύρα και ο λυράρης, και στη συνέχεια το μαντολίνο, το οποίο ο ίδιος λατρεύει.
Πρότυπα του Μιχάλη Κουνάλη, αποτελούν πολλοί μεγάλοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες στο χώρο της Κρητικής μουσικής, με ξεχωριστή την οικογένεια των Ξυλούρηδων.
Αγαπά τόσο πολύ την κρητική μουσική, που όταν βγαίνει στο πάλκο τα ξεχνά όλα και παίρνει δύναμη από την αγάπη του κόσμου για να συνεχίσει.

Προηγούμενο άρθροΕκδηλώσεις με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Επόμενο άρθροΤην στατική αποκατάσταση του Σταυράκειου Γυμνασίου – Λυκείου Ανωγείων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης