Ο σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας σας

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι είναι άκρως απαραίτητο η επιδερμίδα να καθαρίζεται σε καθημερινή βάση καθώς επιβάλλεται να απομακρύνονται με τον σωστό τρόπο τα βακτήρια, οι ρύποι και τα κατάλοιπα που μένουν στο δέρμα μας από το κλίμα των πόλεων.

Πολλές φορές δεν αρκεί το βαμβάκι και ένα γαλάκτωμα καθαρισμού και καλό θα είναι η επιδερμίδα του προσώπου να καθαρίζεται δύο φορές την ημέρα, μια το πρωί και μια το βράδυ καθώς κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνεται ανάπλαση των κυττάρων και διορθώνονται οι φθορές της ημέρας.
Αν ο καθαρισμός γίνεται περισσότερο από δυο φορές, υπάρχει κίνδυνος να διαταραχθεί ο υδρολιπιδικός φραγμός της επιδερμίδας με αποτέλεσμα να εμφανιστεί περισσότερη λιπαρότητα ή ξηρότητα ακόμα και έκζεμα.
Ο σωστός καθαρισμός με τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης, εξατομικευμένα για τον δικό σας τύπο δέρματος, δρα αποτελεσματικά και σε βάθος προσφέροντας ταυτόχρονα πιο νεανική όψη.

Καλό θα ήταν να αποφεύγετε τα μωρομάντηλα για αυτή τη χρήση και αν αναγκαστείτε να το κάνετε, ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Προσπαθήστε να μην τρίβετε την περιοχή των ματιών, ανεξαρτήτως ηλικίας.
Επειδή όμως το ώριμο δέρμα έχει ανάγκη την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος, για καλή οξυγόνωση, ανανέωση των κυττάρων και διέγερση του κολλαγόνου, ιδανικά επιλέγουμε έλαια καθαρισμού ή γαλακτώματα, τα οποία εφαρμόζουμε στο δέρμα κάνοντας ήπιο μασάζ για 3-4 λεπτά, ή μια συσκευή καθαρισμού.

Προηγούμενο άρθροΗ Κρήτη λέει «ΟΧΙ στη ΒΙΑ κατά των Γυναικών»
Επόμενο άρθροΠρωτοπορία της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων στην Χειρουργική Ισχίου