Η Κρήτη λέει «ΟΧΙ στη ΒΙΑ κατά των Γυναικών»

25 Νοεμβρίου 2019 – Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Η Αντιδημαρχία Διοικητικών Θεμάτων, Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου, το ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου-ΚΑΠΗ, η Κοινωφελής Επιχείρηση (ΚΕΔΧ)-ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για το φαινόμενο της έμφυλης βίας συμμετέχουν στην καμπάνια ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης των Δήμων της Κρήτης: Η Κρήτη λέει «ΟΧΙ στη ΒΙΑ κατά των Γυναικών».

Επειδή το νησί μας δεν αποτελεί εξαίρεση, ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε στην κοινή προσπάθεια ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, ώστε το μήνυμα ενάντια στη βία κατά των γυναικών να φτάσει και στο τελευταίο χωριό του νησιού.

Στην καμπάνια, την οποία συντονίζει ο Δήμος Ηρακλείου, συμμετέχουν οι Δήμοι Χανίων, Ρεθύμνης, Αγίου Νικολάου, καθώς και οι Δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, Αρχανών-Αστερουσίων, Μαλεβιζίου, Μινώα Πεδιάδος, Φαιστού και Χερσονήσου, με τη δημοσίευση κοινού Δελτίου Τύπου και την προβολή κοινών ραδιοτηλεοπτικών σποτ της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, από όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε., κατά τη διάρκεια της 25ης Νοεμβρίου και σε τακτά χρονικά διαστήματα. To ενημερωτικό φυλλάδιο του Συμβουλευτικού Κέντρου Ηρακλείου κατά της βίας των γυναικών μοιράζεται σήμερα στις γυναίκες που επισκέπτονται τις κοινωνικές δομές και τα ΚΕΠ του δήμου Χερσονήσου.

Ελπίζουμε η 25η Νοεμβρίου να αποτελέσει το έναυσμα για την προστασία των θυμάτων βίας. (τηλεοπτικό σποτ της ΓΓΙΦ για την βία κατά των γυναικών: https://youtu.be/wHd5UTpQpJA).

Σε κάθε περίπτωση, ας μην ξεχνάμε ότι η Βία κατά των Γυναικών συνιστά εγκληματική συμπεριφορά και η καταπολέμησή της είναι ευθύνη όλων μας.

Προηγούμενο άρθροΗ μοναδική στιγμή που 12χρονος βλέπει τα χρώματα για πρώτη φορά στη ζωή του (βίντεο)
Επόμενο άρθροΟ σωστός καθαρισμός της επιδερμίδας σας