Φάνης Μπαρμπούνης: Ο Χανιώτης που είχε δάσκαλο τον Γιάννη Κακλή

Ο Φανής Μπαρμπούνης γεννήθηκε και ζει στην Νέα Πέραμο Δυτικής Αττικής. Iδιαίτερη πατρίδα του είναι η Κρήτη αφού έχει καταγωγή από την Ασή Γωνιά Χανίων αλλά και από την Πέραμο της Μικράς Ασίας.
Φοίτησε στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα σπούδασε Βυζαντινή Μουσική.

Από νεαρή ηλικία ασχολείται με το τραγούδι, το χορό και την παραδοσιακή μουσική όλης της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης. Είναι ενεργό μέλος του Παραδοσιακού Λαογραφικού Ομίλου ‘’ΚΟΥΡΗΤΕΣ΄΄ από το 2014 και έχει συμμετάσχει σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε ηλικία 16 ετών ήρθε σε επαφή με το Λαούτο έχοντας δάσκαλο τον Γιάννη Κακλή, ενώ μέσα σε έναν χρόνο ξεκίνησε να παίζει σε παρέες και γλέντια. Το 2016 έκανε την πρώτη του επίσημη δουλειά κυκλοφορώντας το τραγούδι με τίτλο «Όσες ζωές κι αν ζήσουμε» σε συνεργασία με τον Γιώργο Σκορδαλό. Στην συνέχεια ακολούθησε η “Λύση”, τα “Κανάκια” και πρόσφατα τα “Ψεγάδια” με τον Γιώργο Μανωλιούδη.  O δίσκος έχει κυκλοφορήσει από την Walnut Entertainments- Final Touch και τον Μίλτο Καρατζά.

Εχει συνεργαστεί με διάφορους καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Μανωλιούδης, ο Γιάννης Κακλής, ο Γιώργος Χαλκιάς, ο Κώστας Κακουδάκης, ο Μιχάλης Αλεφαντινός , ο Γιώργος Σκορδαλός και άλλοι.Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάζεται με τον Μιχάλη Βογιατζιδάκη.