Νίκος Ζωιδάκης: Ο λυράρης που απ’ άκρη σ’ άκρη διαλαλεί την Κρήτη (βίντεο)

Ο Νίκος Ζωιδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά.

Άρχισε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη λύρα από το 1978 και επαγγελματικά από το 1981.
Το 1985 έκανε τον πρώτο του δίσκο σε συνεργασία με τον Μιχάλη Τζουγανάκη και τον Παντελή Κρασανάκη με τίτλο “Τσ’ αγάπης το χαμπέρι” και μέχρι σήμερα συνεχίζει ασταμάτητα μια ανοδική πορεία που στο πέρασμά της αφήνει μόνο επιτυχίες.

Ο Νίκος Τζουγανάκης έχει κάνει αμέτρητες εμφανίσεις σε πανηγύρια, κέντρα διασκέδασης, στην τηλεόραση και σε ταινίες όπως αυτή πρόσφατα με τη Νεράιδα και το παλικάρι.

Στην πορεία της καριέρας του έχει κάνει προσπάθειες να ακούσει τη λύρα κοινό το οποίο δεν την άκουγε κάνοντας “παντρέματα” με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη και τον Γιάννη Καψάλη.
Η ήρεμη οικογενειακή ζωή είναι το μυστικό της επιτυχίας του καθώς όπως ο ίδιος πιστεύει όταν είσαι καλά και ήρεμος στο σπίτι και την οικογένειά σου, τότε μπορείς να είσαι ήρεμος και δημιουργικός.

Ο Νίκος Ζωιδάκης πιστεύει πολλοί στους νέους που ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική, έχοντας κι ο ίδιος μεγάλη απήχηση σε αυτούς, καθώς όπως ο ίδιος λέει, το δημοτικό τραγούδι, το τραγούδι κάθε τόπου δεν είναι μόδα αλλά η ίδια η ιστορία του.