Αποκαλυπτήρια προτομών του Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του στο Κρυονέρι

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 12.00 μ.μ. ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρυονερίου «Οι Ασσύρωτοι» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μυλοποτάμου και την Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Φωτούλας Χριστοδουλάκη-Σιγανού, διοργανώνουν τελετή αποκαλυπτηρίων των προτομών του συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και της μητέρας του Μαργής Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη, η οποία υπήρξε γέννημα-θρέμμα Κρυονερίου.

Η τελετή θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ Ευγένιο κι αμέσως μετά θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί.

Ο φιλόλογος και συγγραφέας Γεώργιος Φρυγανάκης θα μιλήσει στη συνέχεια για το Νίκο Καζαντζάκη και τη μητέρα τους ενώ ο Νίκος Σκουραδάκης, απόγονος του Νίκου Καζαντζάκη, θα παραθέσει σημαντικά στοιχεία για το πώς θυμούνται τη Μαργή Χριστοδουλάκη-Καζαντζάκη οι συγχωριανοί της .

Η εκδήλωση θα κλείσει με απαγγελία κειμένων του Νίκου Καζαντζάκη αφιερωμένα στη μητέρα του από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Απλαδιανών.