Ροδάκινο: Το χωριό με αμφιθεατρική θέα στο Νότιο Κρητικό Πέλαγος

Το Ροδάκινο είναι παραθαλάσσιο χωριό που απέχει περίπου 45 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από το Pέθυμνο.

Με αμφιθεατρική θέα προς το Νότιο Κρητικό πέλαγος, είναι χτισμένο στην έξοδο του φαραγγιού Κοτσιφού, ενώ ανατολικά του Ροδάκινου, συναντάται ο Πλακιάς.

Το χωριό Ροδάκινο συναποτελείται από δυο οικισμούς, το Άνω και το Kάτω Ροδάκινο, κι έχει περίπου 350 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι αυξάνονται το καλοκαίρι. Διαθέτει τρεις παραλίες, τον Κόρακα, που είναι η καλά οργανωμένη παραλία της περιοχής, και τις Πολύριζο και Περιστερέ, που είναι πιο απομακρυσμένες.

Παραλία Αγία Μαρίνα Ροδάκινο (φωτογραφία cretazine)

Στο Κάτω Ροδάκινο βρίσκονται οι εκκλησίες του Αγίου Γεωργίου, του Προφήτη Ηλία, του Αγίου Αντωνίου, του Αγίου Γεωργίου στην τοποθεσία Κουρκουλό και του Αγίου πνεύματος στην Κορυφή του Κρυονερίτη σε υψόμετρο 1.312μ. Στο Άνω Ροδάκινο υπάρχουν οι εκκλησίες της Κοίμησης της Θεοτόκου- δίκλιτη- της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα- δίκλιτη και αυτή, 200 περίπου χρόνων και του Αγίου Παντελεήμονα , περίπου 200 χρόνων. Ανάμεσα στους δύο οικισμούς υπάρχει αριστερά διασταύρωση για τις όμορφες παραλίες του Κόρακα μήκους 350 μ, της Πολύριζου 250μ και την ιδιαίτερου φυσικού κάλους παραλία της Αγ Μαρίνας 1000μ.

Στο Ροδάκινο, θα βρείτε αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ταβέρνες. Πολλοί επισκέπτες μάλιστα επιλέγουν το Ροδάκινο ως βάση για την περιήγηση τους στον υπόλοιπο νομό.

φωτογραφία: daynight.gr