Προστατεύστε τα πόδια σας από τα ακατάλληλα παπούτσια

Είναι πολύ σημαντικό, να φοράμε καθημερινά τα κατάλληλα παπούτσια, αφού διαφορετικά, είναι πολύ πιθανό να προξενήσουμε μεγάλη ζημιά στα πόδια μας.

Έτσι, και σύμφωνα με τον ποδίατρο Robert Khorramian, δεν είναι τα ψηλοτάκουνα τα πιο επικίνδυνα για τα πόδια μας παπούτσια, αφού:

Oι φλατ μπαλαρίνες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στα πόδια, όπως η μεταταρσαλγία, λόγω του ότι δεν παρέχουν επαρκή στήριξη.

Τι είναι μεταταρσαλγία; Είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον πόνο στο κάτω και μπροστινό μέρος του ποδιού.

Μπορεί επίσης, να προκληθεί πελματιαία απονευρωσίτιδα, μια συχνή αιτία πόνου στο πέλμα στο ποδιού, συνήθως στην περιοχή της φτέρνας.

Επικίνδυνες είναι και οι σαγιονάρες, εξαιτίας των τραυματισμών που μπορούν να προκαλέσουν, αλλά και τα μυτερά παπούτσια που ενοχοποιούνται για την δημιοργία κάλων και επιπλέον, δεν αφήνουν στο αίμα να κυκλοφορεί σωστά στα δάκτυλα των ποδιών.

Σύμφωνα με τον ειδικό, το ιδανικό είναι να φοράμε παπούτσια με επαρκή χώρο για τα δάχτυλα και προστατευτικό μαξιλαράκι κάτω από τις σόλες, ενώ σε όσες συνηθίζετε να φοράτε ψηλοτάκουνα, προτείνεται να έχετε πάντα μαζί σας και πιο άνετα παπούτσια.