Στέφανος Μεσαρριτάκης – Ο λυράρης που από μικρός αγάπησε την κρητική μουσική

Ο Στέφανος Μεσσαριτάκης,γεννήθηκε στις Βασιλειές Ηρακλείου Κρήτης, με καταγωγή απο τα Πραιτώρια Μονοφατσίου.

Από μικρός αγαπούσε την Κρητική μουσική και σε ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να μαθαίνει λύρα,έχοντας πρότυπα καλλιτέχνες όπως τους Σκορδαλό-Μουντάκη-Ξυλούρη-Κλάδο-Καρπουζάκη και άλλους.

Τελειώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις σε ηλικία 22 χρονών,ξεκινάει επαγγελματικά την καριέρα του, παίρνοντας μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικών συλλόγων κ.ά.

Η πρώτη του επίσημη εμφάνηση σε Κρητικό κέντρο,γίνεται το 1985 στο «ΚΑΣΤΡΟ» Ηρακλείου και στη συνέχεια σε πολλά άλλα Κρητικά κέντρα σε Κρήτη, Αθήνα και άλλα.

Σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της μουσικής του ταυτότητας και στην καριέρα του, έπαιξε η φιλία και μακροχρόνια στενή συνεργασία με τον θαυμάσιο λυράρη και τραγουδιστή Θανάση Σκορδαλό.

Έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αμερική – Αυστραλία – Αφρική – Γερμανία) και έχει τιμηθεί απο πολλούς συλλόγους.

Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους λαουτιέρηδες όπως: Μανούσος Παπατσαράς, Δημήτρης Φουκάκης, Γιάννης Πετσάκης, Νίκος Πατενταλάκης, Γιάννης Ζαμπουλάκης, Αντώνης Αποστολάκης , Μιχάλης και Αντώνης Φραγκιαδάκης. Νίκος Γιατρομανωλάκης.Κωστας Αλεξακης.
Η προσωπική του δισκογραφία είναι πλούσια καθώς και οι φιλικές του συμμετοχές.