Τροφές για υγιή μαλλιά που μακραίνουν γρήγορα

Σίγουρα η σωστή και εντατική φροντίδα των μαλλιών με τα κατάλληλα προϊόντα είναι πολύ σημαντική για την κατάσταση τους. Εξίσου σημαντικό ρόλο όμως, μπορεί να παίξει και η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων, που ευνοούν την καλή κατάσταση και αντοχή τους, καθώς είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, σίδηρο και «καλά» λιπαρά.

Ψάρια

Ψάρια, όπως ο σολομός και ο βακαλάος, βοηθούν πολύ στο να παραμείνουν τα μαλλιά σου υγιή, χωρίς να σπάνε. Τα ψάρια, που είναι πλούσια σε βιταμίνη D και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τονώνουν τους θύλακες των μαλλιών. Επιπλέον, ο σολομός περιέχει βιταμίνη Β12 και σίδηρο, που κάνουν τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα.

Αυγά

Ο κρόκος του αυγού, που είναι γεμάτος πρωτεΐνες, μέταλλα, και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πραγματικά βοηθά τα μαλλιά να μακρύνουν.

Κρεμμύδια

Αν και η μυρωδιά τους δεν είναι ευχάριστη για την αναπνοή, είναι εξαιρετικά πλούσια σε θείο και πολλά φυσικά αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στην υγιή και γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Πατάτες

Πλούσιες σε βιταμίνες Β και C, ψευδάργυρο και σίδηρο, ενισχύουν την ανάπτυξη των τριχών και σε βοηθούν να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μήλα

Χάρη στο μαγνήσιο, το κάλιο και το ασβέστιο που περιέχουν, τα μήλα συμβάλλουν στη μείωση της τριχόπτωσης, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στην αποκατάσταση των κυττάρων, προωθώντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών.