Βελτιώστε την διάθεσή σας με τρεις απλές καθημερινές συνήθειες !

Η κακή διάθεση είναι σίγουρα μία κατάσταση, που μας ταλαιπωρεί όλους, άλλους λιγότερο άλλους περισσότερο. Πολεμήστε την υιοθετώντας τις παρακάτω τρεις συνήθειες:

Η κούραση και η αϋπνία αποτελούν κοινά συμπτώματα της κατάθλιψης. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, να φροντίσετε για την διάρκεια και την ποιότητα του ύπνου σας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να έχετε περισσότερη ενέργεια για να ανταπεξέλθετε στις υποχρεώσεις. Για να μην ξεχνιέστε, βάλτε αφύπνιση 20 λεπτά πριν την ώρα του ύπνου, ώστε να διαμορφώσετε ένα όσο το δυνατόν, πιο σταθερό ωράριο.

Βρείτε χρόνο για να κάνετε πράγματα που έχουν ευεργετική επίδραση στην υγεία και τη διάθεσή σας, όπως η γυμναστική, για να μην νιώθετε πλήξη και ανία. Αν η έντονη προπόνηση σας καταπιέζει, μπορείτε να στραφείτε σε πιο ήπιες εναλλακτικές, όπως το περπάτημα ή μια χαλαρή βόλτα. Να θυμάστε απλά, ότι το ζητούμενο είναι να αποφύγετε τη σωματική αδράνεια.

Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική, που θα σας βοηθήσει να εστιάσετε σε ό,τι κάνετε και να ηρεμήσετε όταν νιώθετε έντονο άγχος. Άλλωστε, είναι και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η ακρόαση μουσικής προκαλεί την απελευθέρωση ωκυτοκίνης, γνωστής και ως «ορμόνη της αγάπης», η οποία προκαλεί ήρεμη διάθεση και μειώνει τα επίπεδα του στρες.