Άμαξες, αμαξάδες κι ό,τι να ‘ναι στο κέντρο του Ηρακλείου

Τις τελευταίες ημέρες δόθηκε στη δημοσιότητα η είδηση ότι από τον Δήμο Ηρακλείου σκέφτονται να βάλουν στην κυκλοφορία άμαξες, προς ψυχαγωγία των επισκεπτών να φανταστώ.
Οι φιλοζωικές οργανώσεις επαναστάτησαν και πολύ καλά έκαναν. Μπορώ να επαναστατήσω κι εγώ; Γιατί να μην μπορώ.
Δεν θα σχολιάσω καν το γεγονός ότι το Ηράκλειο από τη… γέννηση του πάσχει από το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες.

Δεν θα σχολιάσω καν το γεγονός ότι ούτε οι πεζοί δεν μπορούν καλά-καλά να περπατήσουν από τον συνωστισμό.
Θέλω απλά να σταθώ σε μια απορία μου. Ποιός ιθύνων νους σκέφτηκε κάτι τέτοιο; Όποιος το σκέφτηκε να βγει δημόσια εκείνος να κάνει το γαϊδουράκι και να κάνει βόλτα όποιους θέλουν να δουν τα αξιοθέατα της πόλης, με αυτό τον τρόπο.
Επιτέλους στο βωμό του κέρδους δεν απέμεινε ούτε ίχνος ανθρωπιάς; Κύριε, κυρία ή κύριοι κυρίες που στο σκεφθήκατε, γιατί δεν έρχεστε στη θέση των συμπαθέστατων αυτών τετράποδων; Σε συνθήκες καύσωνα ή σε οποιεσδήποτε τέλος πάντων συνθήκες να είναι αναγκασμένα να κουβαλάνε και τα πραγματικά «γαϊδούρια» που θα θέλουν να κάνουν βόλτα με την άμαξα.

Σε κάθε περίπτωση το Ηράκλειο έτσι κι αλλιώς δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους… σπορ. Αλλά τι να περιμένουμε όταν κυκλοφορούν τουριστικά λεωφορεία σε κεντρικότατους δρόμους στην ευρύτερη περιοχή όπως για παράδειγμα η Αμμουδάρα, και πηγαίνουν με ρυθμούς χελώνας, για να δουν οι τουρίστες τι ακριβώς; Τα καταστήματα που είναι κατά μήκος του δρόμου; Να μην πούμε για τα περιβόητα τρενάκια.

Αυτά κύριοι που κάθεστε στις παχυλές καρέκλες, χρειάζονται υποδομές και να κυκλοφορούν σε χώρους που αφενός υπάρχουν πραγματικά αξιοθέατα, αφετέρου δεν θα κάνουν τα νεύρα των οδηγών που θέλουν να πάνε στις δουλειές τους ή οπουδήποτε αλλού, κορδόνια.
Το θέαμα, είναι άκρως γελοίο!
Λυπηθείτε αφού δεν μπορείτε να αγαπήσετε επιτέλους τουλάχιστον τα γαϊδουράκια, γιατί για τα παραπάνω δεν βλέπω να γίνεται τίποτα.

Ελένη Δ. Μπουχαλάκη