Συμβουλές ομορφιάς για γυναίκες 40+

Μπαίνοντας στην δεκαετία των σαράντα, αργά ή γρήγορα, παρατηρούνται αλλαγές στο δέρμα του προσώπου κάθε γυναίκας, που έχουν να κάνουν με την διατροφή, τον τρόπο ζωής αλλά και το μακιγιάζ, που παίζει καθοριστικό ρόλο.

Καθώς το δέρμα γίνεται πιο ξηρό, μία καλή ιδέα είναι, να χρησιμοποιείτε πιο κρεμώδη προϊόντα ως βάση, κατά προτίμηση ματ, ώστε να καλύπτουν τις κηλίδες και τις ρυτίδες.

Το κονσίλερ μπορεί επίσης να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τα σημάδια γήρανσης. Να θυμάστε όμως, ότι χρειάζονται μερικές δοκιμές μέχρι να βρείτε πόση ποσότητα χρειάζεται στο δικό σας δέρμα.

Πριν χρησιμοποιήσετε το μακιγιάζ, ελέγξτε αν υπάρχουν τρίχες γύρω από τα φρύδια σας που χρειάζονται τσιμπιδάκι. Έπειτα, χρησιμοποιήστε μια υγρή ενυδατική σε ολόκληρο το πρόσωπο.

Χρησιμοποιήστε μια υγρή ενυδατική σε ολόκληρο το πρόσωπο. Η βάση πρέπει να τοποθετείται σε δύο στάδια: στην αρχή, καλύψτε τα σκούρα σημάδια, αν υπάρχουν, με χρώμα πιο ανοιχτό από αυτό του δέρματός σας και στο δεύτερο στάδιο, χρησιμοποιήστε βάση όσο πιο κοντινή στο χρώμα του δέρματός σας γίνεται.

Μην χρησιμοποιείτε την πούδρα με υπερβολές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να «καθίσει» μέσα στις ρυτίδες και να τις κάνει ιο εμφανείς. Απομακρύνετε την περιττή πούδρα με λίγο βαμβάκι.

Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε μακιγιάζ για τα μάτια και κραγιόν, προσέξτε τα χρώματα. Αποφύγετε τα άκρα, είτε σκούρα, είτε ανοιχτά, στο κραγιόν. Γενικότερα, καλό είναι να αποφεύγετε το πολύ έντονο μακιγιάζ και στα μάτια.

Το σχήμα των χειλιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία. Μπορείτε να το διορθώσετε με ένα μολύβι χειλιών, στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας.