Κινητές Ιατρικές Μονάδες επισκέπτονται για πρώτη φορά ακριτικές περιοχές του νομού Καστοριάς

Το νομό Καστοριάς θα επισκεφθούν για πρώτη φορά Κινητές Ιατρικές Μονάδες προκειμένου να παρέχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα και προληπτικές εξετάσεις για όλους τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Αρρένων και Κορεστείων. Πιο συγκεκριμένα, από την Τετάρτη 17 μέχρι και την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρίσκονται στο Πνευματικό Κέντρο Επταχωρίου και από το Σάββατο 20 μέχρι και την Τρίτη 23 Ιουλίου, θα μεταφερθούν στο Κοινοτικό Ιατρείο στα Κορέστεια. Η δράση των Κινητών Ιατρικών Μονάδων πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος .

Από 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, 12 ειδικότητες γιατρών θα βρίσκονται δωρεάν στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων ενώ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και την αποφυγή αναμονής, προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694 καθημερινές 13:00-16:00.

Παράλληλα με τα Ιατρεία, προγραμματίζονται ενημερωτικές ομιλίες και δράσεις για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων πραγματοποιείται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αναγέννηση και πρόοδος», υπό την επίβλεψη της Α΄ Πανεπιστημιακής Ορθοπαιδικής Κλινικής, και με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Από το 2014, οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες, στο πλαίσιο 52 αποστολών, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 47.300 ιατρικές επισκέψεις, 32.000 παρακλινικές εξετάσεις σε 18.000 κατοίκους όλων των ηλικιών, παραμεθόριων νησιών και απομακρυσμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

φωτογραφία: Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αναγέννηση και πρόοδος»