Έρευνα – Πόση ώρα περπάτημα χρειάζεται για να κάψεις ένα παγωτό

Το καλοκαίρι και το παγωτό πάνε μαζί, τουλάχιστον για τους περισσότερους από εμάς. Μόνο, που όπως όλα τα γλυκά, έτσι και το παγωτό, έχει αρκετές θερμίδες και λιπαρά και αποτελεί ένα καλοκαιρινό εχθρό της σιλουέτας.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι παγωτών με διαφορετική περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά. Για παράδειγμα, μία μπάλα παγωτό βανίλια μας δίνει περίπου 180 θερμίδες, μία μπάλα σοκολάτα 235 και μία παρφέ 245-300.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τέξας έκαναν έρευνα και βρήκαν, πόσο περπάτημα χρειαζόμαστε για να κάψουμε τις θερμίδες που πήραμε τρώγοντας ένα παγωτό.

Έτσι, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μελέτης σε 300 συμμετέχοντες ηλίκίας 18-30 ετών, ένα παγωτό ξυλάκι απαιτεί μια ώρα περπάτημα.

Οι διατροφολόγοι τονίζουν ότι το παγωτό ξυλάκι έχει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με το κυπελλάκι (με την προϋπόθεση ότι δεν έχει επικάλυψη σοκολάτας), όπως και το παγωτό βανίλιας ή φρούτου (π.χ. φράουλα) σε σχέση με το παγωτό σοκολάτας ή το παρφέ.

Επίσης οι γρανίτες, τα σορμπέ, το παγωτό γιαούρτι και τα τύπου 0% ή 0+0% αποτελούν την ιδανικότερη επιλογή για όσους προσέχουν το βάρος τους.